Истории от света през седмицата (03.11.2018)

Вижте ги

Истории от света през седмицата (03.11.2018)

Реклама

Китайците издават транзитен пропуск за безвизов престой от максимум 6 дни.

Точно преди Международно изложение на вносните стоки в Китай, в Шанхай пуснаха специална електронна система за чуждестранните пътници, които могат да кандидатстват за 144-часов безвизов транзитен пропуск. От четвъртък чужденците, които влизат в Китай през Шанхай, могат да кандидатстват в интернет за този пропуск.

И сега към метросистемата на Токио, известна със своята точност и ефективност. Скоро тя ще бъде подложена на тест. Това ще стане, когато милиони чуждестранни туристи нахлуят в японската столица за Олимпиадата през 2020-а. В момента близо 20 милиона души дневно използват обществения транспорт в района на Токио, където живеят над 35 милиона души. Очакват се още 600 хиляди да пристигнат за Олимпийските игри. 

Оставаме в Япония. Там спряха ужасяващо обучение, което минавали някои служители в железопътния транспорт. Като преживяване, практиката граничи с адреналина на влакчетата на ужасите в увеселителните паркове. Една железопътна компания въвела необичайно, меко казано, обучение за служителите си. Според изискванията, те трябвало да залягат в жп тунелите между релсите, за да "усетят" скоростта на вятъра, който се образува от високоскоростните влакове, докато те хвърчат на сантиметри от хората - понякога с 300 километра в час.

Световноизвестната манекенка Хайди Клум организира 19-ото си поредно парти за Хелоуин в Ню Йорк. Партитата на Хайди по повод празника Вси Светии са емблематични. Самата манекенка се появи, както винаги неузнаваема, този път, в образа на Фиона от анимационния филм Шрек. Придружаваше я приятелят й Том Каулиц, съответно дегизиран като самия Шрек. Двамата пристигнаха с каляска във формата на глава лук, теглена от коне и обявиха, че преобразяването им е отнело 9 часа. 

И една история от България. Попфолк певицата Преслава пусна видеоклипче как разхожда бебето си - Паола - по тъмно.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg