Истории от света през седмицата (15.12.2018)

Вижте ги във видеото

Истории от света през седмицата (15.12.2018)

Реклама

На 19-ия ден до настъпването на новата година, в Ню Йорк започна обратното броене до 2019-а.

На емблематичния площад Таймс Скуеър пристигнаха цифрите 1 и 9 за 19. Организаторите на събитията за нова година на Таймс Скуеър включиха числата, които ще останат на долу на площада до момента, когато ще влязат в комбинация с числото 20, за да формират 2019 – на покрива на друго емблематично място за посрещане на новата година – небостъргачът, от където се спуска кристалната топка на Уотърфорд по време на последните секунди от старата година. Всяка от четирите цифри на 2019-та са по два метра и малко. Когато часовникът удари полунощ на 31-ви декември, се очаква около 1 милион души, както всяка година, да празнуват на Таймс Скуеър и да наблюдават спускането на новогодишната кристална топка по ръба на небостъргача. За всяка нова година се изработва отделна топка, а механизмът й се задейства от специален бутон, който се натиска от заслужила публична личност.

Прясно сгодена британска двойка изгуби годежния си пръстен в Ню Йорк. Историята получи щастлив край в популярно телевизионно шоу.

Даниела Антъни и Джон Дренан, които живеят в Питърбъроу, Англия, се сгодили в Сентръл парк в Ню Йорк на 30-ти ноември. Няколко часа по-късно годеникът без да иска избил пръстена от ръката на годеницата и той се търкулнал в шахта. Нюйоркските полицаи веднага се притекли на помощ  - отворили решетката, но не намерили пръстена. На следващият ден обаче полицаите пак се върнали, успели да намерят пръстена и пуснали съобщение в социалните мрежи, за да намерят годениците. В крайна сметка двамата полицаи и двойката се срещнаха в шоуто на Елън Ди Дженерис и пръстенът беше върнат на притежателката. Годеникът отново коленичи пред бъдещата си съпруга и я помолил за втори път да стане негова жена. Тя казва "Да". За капак двойката получи и подарък за сватбата – 10 хиляди долара.

Спасителен екип от Австралия помогна на котка, заклещена в стена. Котка, хваната в капан между две стени, беше спасена от специализиран екип в Мелбърн, Австралия. Екипът е бил принуден да пробие дупка в стената, за да измъкне, уплашеното животно, попаднало по някакъв начин в кухината, както се вижда от видеото, разпространено от екипите в помощ на животните в Австралия.