.

Къде е Бог – българите между вярата и суеверието

Гостуват отец Евгени и културният антрополог Ивайло Динев

Коментирай
публикувай
 • bunita

  Ама много сектанти в защита на този измислен поп!!! Всеки има право да вярва в каквото си иска. Ванга ще остане в историята и ще бъде говорено за нея докато свет светува, а този смешко да си хваща брадата и да върви да се учи на поведение от Патриарх Неофит!!!!

 • Ddk.Dimitrov

  Вярата в Бог няма нищо общо със Ванга и Дънов . Който вярва че има Бог , прави нещата които казва Бог . А това е да вярваме в сина Му Исус Христос и да Го следваме . Нито Ванга нито Дънов правят това , дори те самите станаха идоли на хората и отклониха хората от истината на Бога която е във Исуса Христа , Божият син . А че водещата се оказа фенка на Дънов и управниците ни не вярват в Бог. Това говори че ни управляват хора без страх от Господ които могат да си позволят да вършат зло защото не вярват че един ден Бог ще ги съди за делата им. Това води до разпадната държава в която всеки прави каквото си иска ... Право говори отчето ... ама всеки си мъдрува своята лъжлива истина и не се придържа към единствената истина дадена на хората от Бога , Библията , Божието слово .

 • vessto_74

  @sne7: Спорът с фанатици е безмислен, по принцип имате една заучена програма и я повтаряте като рецитал, а опцията, че може да е погрешна, не съществува.

 • sne7

  https://bozhanov.wordpress.com/2015/06/15/%d0%b1%d1%82%d0%b2-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83-%d0%b1%d0%bf%d1%86/

 • vessto_74

  Мда, продължава се да се свързва религията с неприемането на човешката природа и сексуалност... Да бъдеш роден със сексуалност, принадлежаща към по-малка група, не значи нито да си ненормален, нито да си неморален. Но фундаменталистите никога няма да осмислят това.

 • geshm1nkov

  На Векилска някой трябва да й обясни какво е да си православен :D Православна съм, но почитам Ванга и Дънов. Браво на Отчето, отвори й очите..., но иначе имала мозък. Векилска е типични я пример за съвременен комерсиален човек -каквото й се каже и веднага е чиста монета :Х. За едно съм съгласен - Църквата е доста пасивна в обществените си дейности - не само миряните трябва да ходят в Църквата, а Църквата трябва усилено да подкрепя, търси и приобщава. Относно съвременното западно общество мога да кажа,че Родшилт си е свършила перфектно работата - извръщаване на хората, отделяйки ги от всички нормални социални общности, карайки ги да се чувстват сами, объркани, незадоволени от живота /безпричинно/, което ги прави податливи на външно влияние и им внушава желание за личностна изтъквани. Пример: Средно статистически човек в западна европа на средна възраст със скучна професия. След като този човек не може да изпъкне с професията си или личностни постижения, най-лесно му е да стане хомо и след това да се бие в гърдите колко различен бил той, видиш ли!

 • peter7777

  Да се чете: Сант Мат (Sant Mat) Radha Soami Satsang Beas

 • peter7777

  Векилска, голям фен съм на bTV, но считам, че мястото Ви изобщо не е за телевизия като bTV! Това интервю беше голям провал! Греда след греда! Отец Евгени знае в подробно и в детайли за почти всички духовни учения и религии, които съществуват по света, включително и за тези от източните философии. Ако бяхте фен на Дънов щяхте да знаете, че той е копирал индийското учението на Рада Соами Сатсанг Беас със създател Baba Jaimal Singh (1884-1903) и го е популяризирал в България, като сам се е провъзгласил за "Учител", което е крайно неетично поради факта, че това учение винаги е имало Учител и продължава да има до ден днешен - Баба Гуриндер Сингх Джи. Това, че Дънов е прочел книгите на Сант Мант и е решил да се самоназначи за "Учител' в България, какво означава? Той никога не е бил посветен в Сант Мант, нито е бил някога наследник на индийските учители по линията на РССБ. Прочетете малко книги, преди да се излагате пред цяла България. Лично съм бил в Дера (Беас) и съм разговарял с Баба Гуриндер Сингх Дилън и ми е пределно ясно какво точно е направил Дънов у нас. Той даже не е бил Сатсанги! Отец Евгени е истински пример за православието! Той има 11 деца и жена и ги издържа всичките само с неговата заплата от църквата. Живее в общинско жилище, няма собствено и водят много скромен живот! Поне да бяхте научили нещо за православието от него, а не да го нападате с неадекватни и неподготвени въпроси. Това, че сте на работа в bTV от създаването ѝ би следвало да покажете истински професионализъм, а Вие отблъсквате зрителя с изкуственото си поведение! Вземете пример от Марчева и Любенова, но според мен е по-добре само те да водят. Знаят как да се държат с гостите си!

 • vessto_74

  @sne7: Понеже според такива като теб да си християнин означава да си с предразсъдъци, хомофоб и с други подобни фобии, аз отдавна съм предпочела да съм атеист.

 • stelcoo

  Ужас. Толкова слаба водеща с такива бедни познания. Бтв какво Ви става?

 • bunita

  Велика е Ванга, и тя е била православна и силно вярваща!!!! Защо въобще го каните този елемент.......няма смисъл от такъв , който вместо да всява доброта, благост, спокойствие, той подскача като опърлен заек!!!

 • sne7

  Векилска, защо не се преместиш в преди обед - там всеки ден дъвчат темите за дънов и ванга, крещят от любов- обичаме дънов, обичаме ванга, обичаме буда. Там ще си дойдеш на мястото. А днес така се изложи, цяла България разбра, че си широко скроена - не знаеш нищо за Православната вяра, но много харесваш обратните, защитаваш папата и любимите ти ванга и дънов. Няма ли православни християни в тази телевизия?!

 • Ивайло Л. Р.

  Пълна трагедия е водещата (щите) по тази тема. Като не знае - поне да мълчи и да слуша барем да научи нещо, а не да се пъне.. Последно време стана модерно на всичките видите ли църквата да им е виновна. Що не дойдел аджиба някой лично у тях и да я хване за ръка едва ли не и да я запознае с Бога. Гротескна история.. А най-смешното беше като каза, че била православна християнка, като само секунди преди това обясняваше какви светила са Дънов и Ванга... А това как се опита "да постави на тясно" отчето за книгите, които е писал Дънов (няма такива), го оставям без коментар :) И в края на разговора другите две напудрени водещи умозаключаваха достолепно :)

Последни