.

Как да се погрижим за здравето си днес - вижте съветите на трима утвърдени лекари

Във време, когато светът напрегнато очаква ваксина срещу COVID-19, тревогите за здравето ни се усилват всеки ден и с всяка новина за разрастващата се пандемия. Гости в студиото са трима утвърдени лекари - доц. Яна Симова, завеждащ отделение по кардиология в "Аджибадем Сити клиник", доц. д-р Мария Стаевска, началник на клиника по алергология в Александровска болница и общопрактикуващият лекар, педиатър и член на управителния съвет на БЛС - д-р Гергана Николова.

Медиците признаха, че все още има липса на предпазни облекла в болниците. За да помогнат, от БЛС са отворили дарителска сметка.

Д-р Стаевска каза, че въпреки близките симптоми между пролетните алергии и COVID-19 – лекарите ги различават. „При алергията няма температура, болки в гърлото. Сърбежът пък е характерен само за алергиите“, допълни тя. По думите ѝ хората с астма трябва да бъдат изключително внимателни с дезинфектантите, защото влияе лошо на заболяването. 

Пациентите със сърдечни заболявания също са рискова група и прекарват по-трудно COVID-19. „Това може да се контролира, ако се постараем сърцето ни да бъде в оптимално здраве. Това не означава да не се консултираме с кардиолозите, ние сме тук за вас“, каза доц. Яна Симова, завеждащ отделение по кардиология в „Аджибадем Сити Клиник“.

Вижте разговора във видеото.

Последни