Кой инвестира в бъдещето: Стипендии дават шанс на деца от малцинствата

Миглена Михайлова е адвокат от ромски произход и от години е известна в района на Благоевград. Тя помага на хора от малцинствен произход да получат образование

Миглена Михайлова стана известна от участието си в предаването MasterChef. Адвокат Михайлова се занимава с много дейности. Твърди, че  времето ѝ стига за всичко, защото е научена на дисциплина и защото съпругът ѝ Николай много ѝ помага.

Според адвокат Михайлова има много възможности за хората, които искат да учат, особено ако са с ромски произход. „Всяка община има такъв вид мярка, която биха могли еднократно да подкрепят дете, което няма възможност, но пък показва много добри резултати в сферата на образованието”, каза Миглена.

Емил Методиев среща Миглена за първи път в момент, в който иска да промени живота си. „В Дупница правех нищо, само чаках да стане петък, събота, за да отида на дискотека”, казва мъжът.

Емил решава да кандидатства за стипендия, която ще му позволи да отиде в Испания. След стипендията и Емил като Миглена започва да помага. Един от последните му проекти го изпраща в Африка.