Красимир Каракачанов: Ако искаме да дадем тон на някаква форма на национално помирение, не би следвало да се действа грубо, партизански

И да бъдат уволнявани хора само защото са били назначени от предишната партия, допълни той

Служебният кабинет, който ще управлява страната до избирането на ново правителство след изборите на 11 юли, стъпи официално в длъжност в сряда. По думите на президента Радев то трябва да гарантира нормалното функциониране на държавата и да организира честни избори, обявявайки война на купения вот.

Сред приоритетите на правителството е и разкриване на "истинската картина за състоянието на държавата".

Гост в предаването "Тази събота и неделя" е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Тридесет и няколко години виждаме, че когато някой нов дойде на власт, първата му работа е да разчисти едни позиции и постове, на които слага свои хора. Когато аз станах министър на отбраната, не съм се ръководил по някакъв партиен или личностен критерий, не съм уволнил нито един, който е бил назначаван било от ГЕРБ, било от БСП, само защото е назначаван по това време. Ако искаме да дадем тон на една спокойност, на една толерантност и някаква форма на национално помирение, не би следвало да се действа грубо, партизански, и да бъдат уволнявани хора само защото са били назначени от предишната партия", коментира той.

Вижте във видеото целия разговор.

Последни