Красимир Каракачанов: Да се взимат пари от армията е несериозно

Миналата неделя лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи алтернативен пакет от мерки за ресторантьорите, земеделските производители и всички други най-засегнати от кризата социални групи. Колко ще струва на бюджета този пакет от мерки и най-важното - от къде ще се вземат парите? Вижте във видеото.

Гост по темата в студиото е министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

„Подскачам като чувам неверни твърдения. Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини са гласувани в Народно събрание, няма как да се замразят от кабинета. Проектите не се плащат еднократно, а разсрочено. Корабите ще се изплащат 6 години, а машините 9 години“.

Това каза в интервю за предаването „Тази събота” вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на призивите на лидера на БСП Корнелия Нинова за замразяване на военните проекти и пренасочване на средствата към мерки в подкрепа на хората, засегнати от ограниченията заради коронавируса. 

„След големите кризи идват напрежение и конфликти, и милионите нелегални мигранти. Сега тя иска да вземем от полицията и армията, които защитават българите”, коментира още Каракчанов.

Той обясни и предложението за ограничаване на вноса на плодове и зеленчуци до изчерпването на българската продукция. Той е категоричен, че предложението не е в нарушение на принципите за конкуренция. Всички европейски държави въведоха някаква форма на протекционизъм, уточни вицепремиерът.

Вицепремиерът коментира снимката, на която се вижда, че стои в Градската градина в София на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов.

Последни