Мария Бакалова: Бях трогната, че Джорджо Армани знае коя съм

За мен беше огромна чест, че Армани ме облече за две от големите събития за първото ми шоу, допълни тя

Актрисата, номинирана за "Оскар", Мария Бакалова - за първи път в студио на българска телевизия.

Ден преди да замине за престижния филмов фестивал в Кан, където ще бъде и световната премиера на българската лента "Жените наистина плачат", младата кинозвезда даде специално интервю за bTV пред Диана Любенова.

"Бях трогната, че Джорджо Армани знае коя съм. За мен беше огромна чест, че Армани ме облече за две от големите събития за първото ми шоу, "Златните глобуси" и наградите на Британската филмова академия, с две огромни рокли, в които се почувствах наистина като принцеса", сподели Мария Бакалова.

"Поздравих го за всичката му изобретателност и красота, която създава. За мен беше чест, че той каза: "Благодаря ти, Мария! Толкова е хубаво, че си тук". Роберта Армани, която е племенница на Джорджо Армани, също беше изключително топла като човек", допълни тя.

"Ако си добър човек и ако ние всички се стараем да бъдем поне малко по-добри, светът става по-добър. Затова и те са добри артисти. Защото излъчват светлина", каза още Мария Бакалова.

"България е прекрасно място. Всеки се радва да чуе, че от толкова китно и малко местенце нещата са възможни и това е най-големият подарък. Ако ние сами не си вдъхваме надежда, не се подкрепяме да живеем дръзко и голямо, защо е този живот. Всички ние сме толкова свързани и всеки се радва. Примерно аз до края на живота си ще се радвам за всичко, което се случва, и ми се иска да мога по какъвто и начин да помогна това нещо да се случва на повече хора", сподели тя.

На въпроса "Какво би казала на всяко едно момиченце, което мечтае да влезе в твоите обувки или да тръгне по твоите стъпки?", тя отговори: "Бих му казала да мечтае още повече, защото моите обувки са само едни от множеството обувки, в които може да влезе и които може да избере, защото всички ние имаме избори и път, по който можем да поемем, и който е верният за нас, ако следваме сърцата си. Но трябва да рискуваш, трябва да работиш усилено, дисциплинирано и отдадено. Отдадеността е може би най-важното нещо за всеки един творец и артист. Някак си изкуството е малко преди теб като човек".

Вижте цялото интервю във видеото.