.

Милен Керемедчиев относно нахлуването на Турция в Сирия: Турция цели да не се създаде държава Кюрдистан

Над двадесет милионното кюрдско население, което е разпръснато по целия свят, е единственото, което няма собствена държава, допълни той

От 2012 г. "Томас Кук" бавно и уверено потъва. Всички финансови показатели на фирмата показват, че ситуацията при тях става драматична. Тук може да се направи един паралел с това, което стана 2007-2008 г. в САЩ с "„Лемън Брадърс" - не защото отново сме на прага на финансова криза, а защото тук има комбинация между изключително лош мениджмънт и лошо обстоятелство. "Томас Кук" започна да потъва заради основните пазари. Това каза в предаването "Тази събота" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на икономиката и на външните работи.

Относно нахлуването на Турция в Сирия, той смята, че Турция цели да не се създаде държава Кюрдистан. "Това им е цел номер 1, защото над двадесет милионното кюрдско население, което е разпръснато по целия свят, е единственото, което няма собствена държава."

"Открай време Ердоган има този агресивен начин на поведение към европейските лидери, но той доста подценява дипломатичността, с която до момента му се отговаря", коментира Керемедчиев относно заканата на Ердоган да пусне в Европа милиони бежанци.