.

Министър Вълчев за промените в образованието: Лятото ще се учи повече

През настоящата учебна година учениците са пропуснали средно 20 учебни дни в класната стая. Причините се крият не само в извънредните мерки в момента, но и в двете грипни вълни.

Няма да има нулева година за учениците, но 80% от директорите в училищата предлагат отпадане на външното оценяване за 4 и 10 клас и промени в изпита за 7 клас и матурите. Гост по темата в студиото е образователният министър Красимир Вълчев.

Има вероятност учебната година да бъде удължена. Всички трябва да се настроят, че лятото тази година ще се учи малко повече обясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в предаването „Тази събота“.

Най – много ще бъдат засегнати юни месец и малко от юли месец, съобщи той. „Всички трябва да имаме нагласи, че карантината ще продължи и родителите да знаят, че юни месец няма да ходят на почивка“, посочи още Красимир Вълчев.

„Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, защото учениците няма да са в равнопоставена  среда“, обясни още министърът. По думите му абитуриентските балове вероятно ще са през юли.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни