Невена Николова работи върху интериорния дизайн на един от най-скъпите автомобили в света

"Проектът е изключително вълнуващ", признава дизайнерката

"Естествено, че се търпят загуби от промените. Но нищо не е вечно и нищо не може да продължава безкрайно еднотипно. За всички нормални дизайнери, т.е. тези, които наистина творят, това е време за творчество, за преориентиране до някаква степен, за излизане извън рамката, така че аз истински се радвам на това време. Радвам се с разум. Не подценявам липсата на нашата обичайна работа, но проектите ни са дългосрочни и много често се поръчват за шест месеца или една година напред, така че ние от сега имаме булки и абитуриентки и някои звезди се интересуват от разни неща, за които нямам право да кажа, но разбира се, всичко е със занижени темпове", признава известната българска дизайнерка.

Невена призна, че има информация, че най-големите марки в модата изпитват сериозни затруднения в момента. 

"Всички независими марки са в изключително затруднено положение, същевременно това е и техният момент да бъдат видени под друг ъгъл. Много неща могат да излязат от тази ситуация. Аз единствено се надявам качеството да се търси, а да не се залитне към към пошлия продукт."

В момента Невена работи върху интериорния дизайн на един от най-скъпите автомобили в света.

"Проектът е изключително вълнуващ. Очевидно мълвата за високото творчество, което аз правя и високото качество, което имаме, е достигнала до нечии уши и очи и се случи наистина нещо изключително удивително. Бях потърсена като изключителен прецедент в историята на тази марка. Трябваше да отговоря много адекватно, незнаейки какво ще бъде измерението на това и тъй като проектът е много сериозен, много техническо, което пък е моята изключителна страст. Аз съм все пак техничар, аз обичам да работя с ръцете си. За мен това е изключително вълнуващо", признава Невена.