Питър Фюри: Боксът е брутален спорт и трябва да си готов на възходи и падения

Питър Фюри е един от най-добрите треньори в съвременния бокс

Питър Фюри е един от най-добрите треньори в съвременния бокс. На 25 ноември 2015 г. той помогна на своя племенник Тайсън Фюри да детронира световния шампион в тежка категория Владимир Кличко и да спечели титлите в тежка категория. 

Следващата му голяма цел е неговият син - Хюи, добре познат на българската публика след загубата от Кубрат Пулев през 2018 г. в София, да се изкачи на световния връх.

"Хюи е само на 26 години, здрав и зрял е. В очакване сме на правилната възможност за следващ мач. Да, това, че съм му баща е малко по-различно, но човек не трябва да оставя тези неща да му влияят. Няма как да излезеш на ринга и да не се изпотиш", каза специално за bTV Питър. 

"Искам Хюи да се изправи сред най-добрите. Боксът е брутален спорт и трябва да си готов на възходи и падения. Винаги обаче има утре и се завръщаш по-силен. Така е и в живота. С надежда и вяра човек продължава напред", добави той.

По пътя си към върха британският боксьор не успя да победи Кубрат Пулев. Двамата зарадваха българската публика с истинско зрелище в 12 рунда, завършило с успех на Кобрата.