"По света с Натали Трифонова": Едни от най-красивите паркове и градини в света

Тропическият парк Нонг Нуч в Тайланд, кралската ботаническа градина Кю в Лондон, Мира Бел в Залцбург и неповторимите градини на "Версайския дворец" ще ви оставят без дъх със своята красота

Тропическият парк Нонг Нуч се намира в Патая, Тайланд. Той официално е открит през 1980 година, а днес се посещава от близо 2000 души на ден. Градината е сред най-известните азиатски такива и притежава най-голямото разнообразие от палмови дървета в света.

Кралската ботаническа градина Кю в Лондон отваря врати доста по-отдавна. Колекцията от живи растения тук надхвърля 30 000 вида, което я прави най-голямата в света, а близо 7 000 000 екземпляра се съхраняват в хербаризиран вид.

Мира Бел е една от най-красивите барокови градини с четиривековна история. История за любовта. Симетрия, символика и съвършенство - това ще видите в двореца в Залцбург, построен в чест на любимата жена.

А в чест на силата и могъществото на Франция е построен "Версайският дворец" с неговите градини, фонтани, скулптори, алеи и беседки за отдих. Изграждането на градините започва през 1661 година. Процесът отнема четири десетилетия и може да бъде определен като триумф на геометричната композиция.

Последни