Росен Йорданов: Ако нещата продължават по този начин, може да се стигне наистина до много сериозни конфликти

Това е наистина безотговорно поведение, това са държавни мъже, които вече не спазват дори и протокола, нещата са станали изключително лични, допълни психологът

"След събитията на 2 септември се случиха неща, чиято цел беше да се запази моралния облик и на двете страни – от една страна властта посочи моралните протестиращи, а от друга страна моралните протестиращи се опитаха да се разграничат от неморалните", коментира психологът Росен Йорданов, който е част от Евро-атлантическия център за сигурност, в предаването "Тази събота и неделя".

"Много хора, които говорят в публичното пространство, не са били в ролята да удържат едно такова масово събитие. Това, че полицията е стояла и чакала нарочно, са пресилени твърдения и интерпретации", отбеляза той.

"Едно от нещата, в които Борисов винаги се е чувствал комфортно, е когато говори с хората от позицията на своя авторитет и рядко се съобразявал със своите консултанти по публично поведение, но сега за първи път ги слуша", отбеляза Росен Йорданов.

Вижте във видеото целия анализ на психолога Росен Йорданов.

Последни