Росен Пенчев: Лорина беше натрупала огорчение тук в България от много неща и затова реши да замине за Русия

Нейните близки приятели и колеги София Бобчева и Росен Пенчев с разказ за необикновената Лорина Камбурова

На 27 май ни застигна трагичната новина за внезапната смърт на една млада и много вдъхновяваща актриса, която за краткия си житейски път завладяваше с таланта си, непокорния си дух, по детски чистата си душа и голямата си усмивка. Лорина Камбурова отлетя само на 29 години, а нейната мисия беше да превръща всичко в изкуство. 

В студиото на "Тази събота" бяха близките й приятели и колеги София Бобчева и Росен Пенчев, които споделиха своите спомени за необикновената й същност.

"На едно участие разбрахме, че Лорина има белодробно заболяване някакво. Не, че на самото събитие се случи нещо, но имаше влошаване, което лекарите отдаваха на други неща и тя не винаги беше стабилна по това време на концерти. А то се оказа, че има причина за това. Така че това, което се казва - ковида, да, той е натиснал спусъка накрая, но заболяването беше сериозно и то така или иначе, доколкото поне тя ми е казвала, не й даваше много време. А за трансплантация говорехме още преди повече от година или две", разказа нейната половинка на музикалната сцена Росен Пенчев.

"С Лорина се работеше наистина, ама наистина прекрасно и аз толкова бях щастлива, че от кастинга на сериала "Скъпи наследници" стана ясно, че ще бъдем най-добри приятелки. Около нея се чувстваш спокоен, сигурен. Не знам как го правеше. Дава ти съвети. (...) Тя беше толкова искрен и топъл човек и аз се чувствах много добре с нея", споделя София Бобчева.