Соня Йончева: Пласидо Доминго е един изключително щедър, нормален и топъл човек

Соня Йончева за любовта на живота си Доминго Хиндоян и ментора си Пласидо Доминго

През 2010 г. в Милано българката Соня Йончева печели световноизвестния оперен конкурс "Опералия", организиран от нейния идол – Пласидо Доминго. Добрата новина е, че на 31 август ще ги видим заедно в тяхната гала вечер на площад „Св. Александър Невски“. По този повод Десислава Минчева се срещна със Соня Йончева в Париж.

„Имам един много ясен спомен. Може би съм била на 3 или 4 години. Майка ми рецитираше на една сцена в Пловдив, във Военния клуб мисля, че беше. Когато тя приключи, моят баща ми даде един карамфил и аз трябваше да го занеса на сцената на майка ми. Попадайки пред прожекторите с това цвете, мисля, че дори имам и снимка то този момент, аз бях просто съкрушена. Още ме побиват тръпки, защото се почувствах най-самотният човек в света. Имах чувството, че ей сега ще пропадна в дупката долу и ще потъна някъде. Всички бяха вперили поглед в мен. С огромен страх избягах оттам, но вътре в себе си запазих този момент на некомфорт, но и на нещо много магнетично“ – споделя Соня Йончева за първия си досег със сцената.

Като истински хамелеон, сега Соня решава да влезе в различна роля и да се превърне в активна страна в музикалната индустрия. Така идва идеята да направи гала концерта с Пласидо Доминго в края на август на пл. „Св. Александър Невски“ в София.