Среднощна акция в известен столичен ресторант

Според управителя на заведението общо 6 институции са влезли на проверка

Акция в ресторант "Воденицата" в квартал “Драгалевци”. Икономическата полиция и инспекцията по труда влязоха в заведението, чийто собственик е в близки отношения с мис България за 2001 година - Ивайла Бакалова.

Според управителя на заведението общо 6 институции са влезли на проверка тук в ресторант "Воденицата", сред които икономическа полиция, българската агенция по безопасност на храните, както и регионалната здравна инспекция. Пред заведeнието имаше и полицейски коли. 

Собственикът му Веселин Денков, по известен като Весо - Брадата, беше задържан на 1 септември при опит да премине граничен пункт "Калотина" заедно с приятелката си Ивайла Бакалова.

"Все още се надявам да е някаква случайност, но 6 институции по едно и също време, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано - това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал", каза Бакалова.

"Очевидно това е поредица от предприетите срещу него действия и очевидно дейността на заведението няма пряка връзка към обвинението. Едно обвинение, което общо взето се базира само на слухове и на показания на свидетели с тайна самоличност и свидетели, които нямат преки и непосредствени впечатления", заяви Стоимен Чакалов,адвокат на Веселин Денков. 

Срещу него има повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Вчера Специализираният апелативен съд го остави за постоянно в ареста. Акцията вече приключи, заведението не спря работа през цялото време, докато течеше тя, а резултатите от нея все още не са ясни.