"Живей, не страдай" в подкрепа на хората с психични заболявания

Лице на кампанията е актьорът Любомир Ковачев

Днес е Световният ден за психично здраве. 

Един милиард души в света са с психично разстройство и всеки може да бъде засегнат, а в България статистиката сочи че пациентите със заболявания и под наблюдение са почти 26 хиляди. Затова и точно днес стартира информационна кампания  "Живей, не страдай" в подкрепа на хората с психични заболявания. Лице на кампанията е актьорът Любомир Ковачев.

Артистът сподели, че е подкрепил тази кампания, защото смята, че в днешния динамичен свят, особено и с пандемията от коронавирус, всеки човек има някакви психически отклонения.

Самият той призна, че е минал през депресия по време на изолацията, защото всичко се е променило за него по отношение на динамиката на живота му, изпълнен с представления, пътувания и снимки.

Загубих и роля във френски сериал заради карантината, защото бях заменен, тъй като за режисьора е по-удобно да работи с френски актьори, сподели Ковачев.

Според него е много важно да не се отхвърлят различните хора, защото и най-великите гении са имали психологически проблеми и може би като отхвърляме някои заради тяхната странност, подминаваме и гения, смята Ковачев.

Последни