.

Десислава Ризова за "Вълкът от София": Австрийското законодателство предвижда от 1 до 10 години затвор за подобен тип измами

Отправените обвинения към него са за измама, пране на пари и участие в организирана престъпна група. Освен прокуратурата, с казуса в Австрия вече са ангажирани адвокати, счетоводители и експерти. Какво ще бъде решението на съда ще стане ясно в понеделник

В bTV Репортерите тази вечер журналистът Десислава Ризова и операторът Иван Филчев разказват достойната за холивудски филм история на израелския гражданин Гал Барак, който е търсен с Европейска заповед за арест заради измами и пране на пари в размер на близо 100 милиона лева.

Вероятно заради чара на Гал Барак и очарованието на схемата, по която той е действал, медиите го нарекоха "Вълка от София".

Преди пет години един Гал Барак идва в България, без да подозира, че ще остане за по-дълго и ще бъде арестуван за космически суми у нас. Тогава той е на 26 г., а днес – на 31 г. Преди да дойде в България се занимава със супермаркети в Израел.