.

Димитър Маринов за пътя до Холивуд

Вижте най-интересното от изминалия сезон на "Тази неделя"

Актьорът Димитър Маринов, който участва в спечелилия „Оскар” филм „Зелената книга” и се появи с българския флаг на церемонията на наградите, заяви, че това е било спонтанно решение в последния момент.

„Предния ден имах клас и преподавах. Обадих се на Вера, която е сътрудник в консулството ни в Лос Анджелис, и ѝ казах, че ми трябва малко българско флагче. Тя ми каза: „Ще те видя долу в гаража след час, прати ми адреса”. Вера взе това флагче от бюрото на консула в Лос Анджелис”, разказа той в ексклузивно интервю пред Диана Любенова.

„В деня на Оскарите го сложих във вътрешния си джоб. Определено казано, не бях готов. Нещо в мен се преобърна и си казах: „Защо да не се възгордея просто от чисто чувство за родолюбие?”. Дори на червения килим имаше 4 мексикански знамена. Те са горди, защо да не съм и аз горд? Но го оставих във вътрешния джоб. В момента, в който се произнесе „Зелената книга”, минах отзад, тогава извадих флагчето, когато видях голямата сцена, когато видях четирите мексикански байряци в залата. Тогава просто нещо отвътре се преобърна, извадих го и леко го сложих в малкото си джобче. Просто бях горд от това, че България стъпи на тази голяма сцена”, категоричен беше Димитър Маринов.

Виго Мортенсен посочи българското флагче, издаде Димитър Маринов. „Неговата реплика беше: „Nice touch”. „Хубаво докосване, вярвам, че твоята държава ще бъде горда. Тогава той си отвори сакото – беше си залепил лепенка на любимия датски футболен отбор. Каза, че ако беше взел Оскара, щеше да си отвори сакото и да го покаже”, разкри още българският актьор.

На сцената той е държал Оскара на продуцента Джим Бърк, който се е озовал в неговите ръце.

Вижте най-интересното от изминалия сезон на "Тази неделя".