Елена Пешева и Кузман Илиев за загърбените пререкания в името на патриотичната коалиция

Те споделиха, че разговори за обединение се водят от миналата година

„Разговорите за патриотична коалиция са започнали от миналата година. По стечение на обстоятелствата не се случи по-рано. Решихме да загърбим пререканията си, за да се обединим срещу опасностите, които идват.“

Това коментираха Елена Пешева от "Воля", която е водач на листата на коалицията в Сливен и Кузман Илиев, който е представител на гражданската квота във ВМРО и водач на "Българските патриоти" в 23 МИР София.

През последните години Веселин Марешки е наричал Красимир Каракачанов "политически измамник", "глава на организираната престъпна група в Агенцията за българите в чужбина", "политически труп"! А г-н Каракачанов е назовавал г-н Марешки с думите "лице с жълти гащи, което говори глупости", "патеричка", "човек, който е по-добре да си пие хапчетата".

Днес „Воля“ и ВМРО, заедно с НФСБ са отиват на избор в патриотична коалиция, защото има опасност за българския суверенитет, която ще дойде от възможността за неограничения брой секции в чужбина  в частност в Турция, заяви Илиев.

Според Елена Пешева ролята на българските патриоти е ясна:

Да обедини всички партии около идеята да се върнем към дневния ред на гражданите, трябва да защитаваме националния интерес, каза тя.