.

Георги Николов: Бях много притеснително дете и театърът ми помогна

Историята на един професионален модел и актьор

Обикновено, когато чуем думата фотомодел, си представяме жена. Един млад мъж наскоро се върна от Маями, защото един от най-добрите модни фотографи го е поканил да участва във фотосесия там.

Георги Николов е обиколил половината свят с работата си, събирайки много и интересни истории. Той е актьор по образование и модел по случайност.

„Идвам от един малък южен град - Петрич. Живял съм на доста места в България, но там ми бяха осъзнатите години. След което заминах за чужбина. Учих в Англия и завърших в театър Станци”, разказва Георги.

Казва, че е бил притеснително дете. Дори не е можел да отиде до магазина сам.

„Беше ме срам да попитам за цената на даден продукт. Може би това беше моята мотивация, защото не исках да бъда такъв и в живота съответно. Исках да мога да се справям сам, да съм самостоятелен във всеки един аспект. И знаех, че театърът – нещото, от което ме беше най-много страх, да говоря пред хора, пред публика, ще ми помогне с това нещо”, казва моделът.

И се оказва прав. Вече не просто не е свенлив, а лесно общува дори със звезди.

„Снимал съм се предимно в чуждестранни продукции, в късометражни филми. Досега не съм се снимал в български. Като най-голямото постижение е, че бях дубльор на Райън Рейнолдс, което се снима в Бояна. Филмът се казва "Криминъл". Да работиш с хора от този клас в холивудска продукция за един прохождащ актьор тогава беше страшно изпитание, но и прекрасно да го преживееш”, споделя Георги.

Кастинг департаментът в Бояна вече му е като втори дом, но този живот се превръща в негово ежедневие случайно. Той започва работа в една от най-големите модни агенции в България.

„Една моя приятелка беше пратила снимки, без да ми каже дори, при което аз реагирах малко странно, защото не очаквах нещо такова да ми се случи. И съответно те се свързаха с мен. Бях чувал като повечето българи думата „манекен”, която за нас моделите звучи малко обидно, защото въобще не е същото. И първата една година не погледнах въобще сериозно на това нещо. Бях и малко по-едър. Като си модел трябва да влизаш в едни мерки, дрехите да ти стават, това е много важно за работата”, разказва Георги.

Вижте го във видеото.

Последни