Истории от света през седмицата (10.02.2019)

Цветни карикатури, маратон на седем континента, колумбиец, който се превръща в полицейски автомобил и хотел на бъдещето са част от любопитните събития от седмицата

Истории от света през седмицата (10.02.2019)

Реклама

Цветни карикатури на руския президент Владимир Путин, президента на Съединените щати Доналд Тръмп и германския канцлер Ангела Меркел на Карнавала в Ница тази година!

Френският президент Еманюел Макрон е облечен като Капитан Америка, а севернокорейският лидер Ким Чен Ун е пресъздаден като клоун. Художници и скулптори работят седмици наред, за да изградят и украсят гигантските фигури. Темата тази година е "Кралят на киното", а до началото на събитието остава точно седмица. Карнавалът се провежда от 1873-та година насам и привлича посетители от цяла Франция и туристи от чужбина.

Да участваш в седем маратона, на седем континента, за седем дни. Тазгодишното издание на предизвикателство "Маратон на седем континента" започна в Антарктика при минусови температури и бягане буквално по лед.

Предизвикателството е както логистично, така и физически екстремно. Участниците трябва да се справят с огромни температурни разлики - след ледения първи кръг, те продължиха маратона в горещия, влажен Кейптаун в Южна Африка. Състезателите трябва да изминат общо 183 мили, те ще обиколят целия свят, ще спят във въздуха - и всичко това за по-малко от 168 часа.

Колумбиец изкарва прехраната си като се трансформира в полицейски автомобил.

Шофьорите в Богота често остават шокирани, когато при спиране на кръстовище видят как патрулка от картон се преобразява в ходещ и говорещ човек! През последните 8 години, Луис Рене Круз подкрепя финансово семейството си като се облича в костюми, базирани на герои от популярната филмова поредица "Трансформърс". Досега мъжът е носил осем различни костюма, а цялото му семейство помага с избора на герой, дизайн и цветове на костюмите му.

Хотел на бъдещето отвори врати в Китай. Асансьори и врати, които се отварят с лицево разпознаване, телевизия и осветление, които пускате само с гласова команда - това са част от високотехнологичните удобства на хотела в град Хангжу, който се намира на 170 км югозападно от Шанхай. Роботите, оказва се, не увеличават, а драстично намаляват цената за нощувка в хотела - заради необходимостта от по-малко обслужващ персонал. Така, цената на стаите започва от 205 евро на нощ.