Каракачанов: Успяхме да изпълним голяма част от коалиционната ни програма

Вицепремиерът призна, че между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е имало търкания и разминавания през последните четири години

Между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е имало търкания и разминавания през последните четири години, но успяхме да изпълним голяма част от коалиционната ни програма.

Това заяви в „Тази неделя“ вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Голяма част от нещата, които Обединени патриоти настояваха да влязат като програма за управление – са изпълнени. Наше беше предложението за 300 лв. минимална пенсия. Другата ни амбиция – да вдигнем армията на крака, започва да се изпълнява“, посочи Каракачанов и допълни, че не са се разбрали с ГЕРБ относно политиката за интеграция на ромското население и доброволческите отряди.

Каракачанов ще бъде водач на листата на ВМРО в Плевен на предстоящите избори и вероятно ще се изправи срещу Григор Горчев от ГЕРБ и Румен Гечев от БСП.

„С Гечев сме били конкуренти и на миналите избори. Откакто съм депутат, винаги съм избиран от Плевен. Проф. Горчев е изключително уважаван специалист, поздравявам го, че влиза в политиката. Убеден съм, че конкуренцията ми ще бъде цивилизована“, каза Каракачанов.