.

Красимир Георгиев: Човек не трябва да стои на едно място

Ултрамаратонецът е научил тялото и ума си на издръжливост. Борил се е със себе си и всичко, което е научил в битката си със страха, предава нататък, като помага и на други хора

Красимир Георгиев обича срещите с дивото и непознатото. Живее на ръба. Предизвиква себе си. Търси себе си. На най-отдалечените кътчета. Животът му е истински "Сървайвър". Може да оцелее както на минус 48, така и на 55 градуса. Духът му е несломим. Вярата е неговата сила.

Ултрамаратонецът ще ни отведе на места, към които малцина биха дръзнали да тръгнат и ще ни разкаже истории за смелост, издръжливост и човещина.

Първите му крачки са на пътеката. Две минути, в които се задъхва и не може да си представи, че би могъл да тича, но му харесва и не се отказва. Тичането се превръща в терапия за наднорменото му тегло тогава и вредните навици като пушенето и алкохола.

В началото започва с по-кратки маршрути. Постепенно се впуска в по-големи предизвикателства. Преходите му из света включват маршрути в джунглата и пустинята и Долината на смъртта. Най-екстремното място, на което е бил, е Полярният кръг.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg