.

Лиляна Боянова и bTV в благотворителна кампания за талантливи младежи

"Скритите таланти на България" е целогодишна менторска програма на фондация "Операция Плюшено мече"

bTV Media Group e медиен партньор на кампанията. Цяло лято в ефира на най-гледаната телевизия зрителите ще виждат вдъхновяващо видео в подкрепа на менторската програма "Скритите таланти на България". Освен водещата на bTV Новините и автор на "Вярваме в доброто" Лиляна Боянова, вдъхновители на талантливите младежи са Кубрат Пулев, Орлин Павлов, Михаела Филева, Албена Павлова  и други.

"Скритите таланти на България" е целогодишна менторска програма на фондация "Операция Плюшено мече", която има за цел всяка година да работи с даровити деца и младежи, лишени от родителски грижи и от социално слаби семейства, като създава за тях индивидуална програма за цялата учебна година, която да развие техния талант и да им даде шанс за бъдеща реализация. Програмата включва ежеседмична работа с обучен персонален ментор, достъп до частни уроци, семинари, работилници, състезания, конкурси, необходимите материали за развитието на техните умения и мотивационни срещи с известни и успели личности в избраното от тях поле за изява.

През първата година от програмата сме осем деца и младежа от София, Варна, Бургас и Видин и развиват своите умения в сферата на: спорта (кану каяк), музиката (народно пеене и цигулка), танци, изкуство (3D анимация и дизайн и моден дизайн) и се подготвят почти за кандидатстване във университет.

"За миналата година имаме раздадени над 13 000 подаръка и над 8000 посетени бенифициента, 20 000 дарители и екип от над 200 доброволци и регионални отговорници", посочи Михаела Стойкова, която участва в доброволчески кампании не само у нас, но и в чужбина, в студиото на "Тази Неделя".

"Със сигурност променяме съдби. Можем да помогнем и те да имат равен старт с останалите, така или иначе по някаква причина нямат възможност да развият дарбата си", каза водещият на bTV Новините и автор на рубриката "Вярваме в доброто" Лиляна Боянова.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg