Магдалена Малеева: Имаме шанс да преосмислим начина, по който живеем

И за в бъдеще той да е по-устойчив, по-смирен, по-скромен, допълни тя

Гост в студиото на "Тази събота и неделя" е тенисистката, достигнала до четвърто място в Световната ранглиста, Магдалена Малеева. Тя е създател на екоинициативата "Горичка".

"Екологичният баланс в природата поддържа живота такъв, какъвто го познаваме и ако ние го нарушаваме, нашият живот такъв, какъвто го познаваме няма да може да продължи", каза тя и допълни: "Аз искам да се чувствам добре, да съм здрава, децата ми да са добре и да са здрави".

"Всичко, което се случва с климатичната криза, е доста добре предвидено. Интересното е, че със сегашната епидемия, когато сме застрашени много пряко, учени, експерти и политици много бързо действат, а за една криза, която е огромна, която вече се случва и ще става много по-страшна, сме малко бавни", смята Магдалена Малеева.

"Имам чувството, че живея в бъдещето, че сме в някакъв кошмар, който не сме очаквали да се случи, но това е бъдещето, ако ние не вземем мерки. Надявам се тази криза да ни принуди да вземем мерки за климата още по-бързо", заяви тя.

Вижте целия разговор във видето.