Проф. д-р Николай Младенов: Вървим към овладяване на третата вълна, но броят на интензивно болните продължава да бъде висок

Вирусът в третата вълна протича по по-различен начин, допълни той

На фона на намаляващите случаи здравният министър в оставка Костадин Ангелов съобщи в петък, че се справяме с третата вълна и здравната ни система е издържала, въпреки по-големия натиск.

Издържа ли наистина и на каква цена - гост в студиото на "Тази събота и неделя" е проф. д-р Николай Младенов, ръководител на Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ Токуда.

"Вървим към овладяване на третата вълна, но броят на интензивно болните продължава да бъде висок. Вирусът в третата вълна протича по по-различен начин", обясни той.

"Притискането на интензивните звена продължава да бъде значимо и най-вероятно ще продължава и в следващите седмици", каза проф. д-р Николай Младенов.

"Трудът в интензивните звена се различава много от това, което имат хората като представа. На много места тези интензивни звена трябва да бъдат създадени, трябва да бъдат по някакъв начин структурирани", поясни той.

Вижте във видеото целия разговор.