.

Ски по бикини в опит за световен рекорд

Още любопитни истории от света през седмицата вижте във видеото

Първият европейски подводен ресторант отвори врати! Той се намира на южното крайбрежие на Норвегия. Въпреки че отвори врати преди броени дни, Under, както е името на ресторанта, вече има повече от 7000 резервации. Ресторантът обаче е в състояние да обслужва само 40 гости наведнъж, затова най-ранните резервации, които могат да се направят в момента, са... за август. Разположен в южния край на Норвегия, ресторантът изглежда като голяма стоманена тръба, потопена отчасти в Северно море. Пълното 18-степенно меню, базирано на местни съставки и морски дарове, струва до 430 долара на човек, включително напитките. 

Необичаен опит за световен рекорд - стотици караха ски по бански в Русия! Минусовите температури и лошото време не спряха над 800 скиори и сноубордисти да облекат бански и да се спуснат по пистите на руския курорт Сочи. За да повдигнат духа на участниците, организаторите им осигуриха силна музика, а едно от условията за участие беше банските костюми да са задължително в ярки цветове. Въпреки усилията си, опитът се провали - не достигнаха около 300 души, за да счупят рекорда за най-многобройно спускане по бански. 

А сега ще ви замирише на какао, защото се пренасяме в необикновена фабрика за шоколад. Различното в нея е, че какаовите зърна се мелят с....велосипед! Зърната се изсипват във фуния, която дозира внимателно какаото, а то се стрива чрез въртенето на педалите на колело. По този начин фабриката в Кот д'Ивоар предлага екологично чист шоколад. Заради прецизното производство, един шоколадов бар Мон Чоко е по-скъп - струва 2 долара и половина. А био какаови зърна се откриват все по-трудно в Кот д'Ивоар, където по-голямата част от фермерите използват химикали и инсектициди при отглеждането на какаото.