.

Станислав и Цветомила Райчеви: Любовта пламна доста години след като се запознахме

И двамата имат татуировки на дясната ръка, обичат да гледат мач, а на сватбата си заменят Менделсон с химна на „Шампионска лига”

Станислав Райчев гаси пожари еднакво добре и в гората, и в кухнята. Той е оперативен дежурен в Пожарната в Бургас и победител в четвъртия сезон на кулинарното шоу „Мастършеф”, а днес в рубриката „Менделсон” е със съпругата си Цветомила Райчева.

И двамата имат татуировки на дясната ръка, обичат да гледат мач, а на сватбата си заменят Менделсон с химна на „Шампионска лига”. Но най-много от всичко обичат семейството си. Любовта им пламва след 4-годишно приятелство. 

Запознават се в Академията на МВР, когато тя е първи курс, а той – втори.

„Останахме си приятели доста време. В цялата Академия си бяхме много добри приятели – на купони, на сбирки, излизахме заедно”, спомня си Станислав.

Искрата пламва след това. „Не се бяхме виждали около година, той работеше в службата в Бургас. Стана така, че по стечение на обстоятелствата аз бях в Бургас при колеги и излязохме да се видим с него. На мен ми се стори доста по-възмъжал, доста по-пораснал, доста по-сериозен и така – искрата пламна тогава”, признава Цветомила.

„След добри приятели станахме мъж и жена”, обобщава Станислав.

Той прави предложението за брак на Цветомила на стадиона – на почивката на мач между „Черноморец” и „Лудогорец”. „Беше нещо уникално наистина, краката ми се подкосиха, едва стигнах до терена”, спомня си Цветомила.

„И аз доста треперех, защото си представях, ако каже „Не” пред 5000 души, щеше да е най-голямото унижение за мен”, разкрива Станислав. 

Според съпругата му той е и по-романтичният от двамата.