Стефан Иванов и синът му Максим изпълниха мисията си "Nеverest"

На 6 октомври след 8230 километра за 105 дни в океана българската океанска гребна лодка пристига благополучно в Барбадос

Упешно завърши първата българска океанска гребна експедиция, както и първото прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад през сезона на ураганите. Стефан Иванов и 17-годишният му син Максим изпълниха мисията си "Nеverest", чието предизвикателство започна преди 105 дни. Вижте как започна всичко!

На 6 октомври след 8230 километра за 105 дни в океана българската океанска гребна лодка пристига благополучно в Барбадос.

"Имаше много моменти, в които трябваше да сменяме плановете, но не загубихме надежда. По едно време се оказахме в нещо като капан – между силно течение, северни ветрове и ветрове, които щяха да ни върнат към Африка. Но там не може лесно да се откажеш. Трябва да продължиш да гребеш, докато стигнеш до най-близкия бряг", разказа Стефан.

"Не си давахме дори опцията да помислим, че можем да спрем. Там сме в средата на нищото, без никой около нас и просто трябва някак да преживеем това", допълни Макисм.

Вижте първото телевизионно интервю на двамата във видеото!