.

Свен Отен: Да бъда известен с хобитата ми, е сбъдната мечта

Германецът Свен Отен става известен с клип в интернет, в който танцува. Той вече има милиони гледания на неговите видеа и участва в най-големите фестивали

Един от най-нашумелите танцьори днес израства в малко градче в северозападната част на Германия. Но далеч не започва да се занимава с танци от дете.

„Учих компютърни науки. Това е забавната част, защото когато става дума за танцьор, човек не си представя, че това може да е експерт по компютърни науки. Но оттам започнах. В университета по цял ден седях пред компютъра и имах голяма необходимост от движение. И така през уикендите вкъщи започнах да гледам видеа на известни танцьори и се учех да танцувам като тях", каза Свен.

"Записах първото си видео с готов танц  малко преди Коледа, когато бях на 25. Показах го на баща ми и той ме попита "Защо не го покажеш на коледното празненство при баба? Пред цялото семейство, ще е хубаво!" Тогава го качих в YouTube, защото сметнах, че ще е най-лесният начин да се покаже пред всички. Но моите приятели също видяха видеото и те първи ми казаха, че е страхотно и че трябва да се разпространи. Започнаха да го публикуват. След седмица и половина имах над 100 000 отваряния на клипа. А беше първият ми опит. Реших, че явно съм започнал нещо голямо. Записах второ видео. То се гледа още повече. Днес има над 46 милиона гледания или вече са повече, не знам. Постоянно расте, трябва да проверя”, споделя успешният танцьор.