Вера Йорданова е работила с Куентин Тарантино

Скоро ще я гледаме в новия сериал на bTV - "Белези"

Тя е родена в Хелзинки, има успешна кариера на модел, участвала е във филм на Тарантино, издава кулинарна книга, а скоро ще я гледаме в новия сериал на bTV - "Белези".

Актрисата и топ модел Вера Йорданова израства в Хелзинки, в семейството на български музиканти. На 14-годишна възраст, именно във финландската столица, започва изявите си на модния подиум. Следват редица снимки за рекламни кампании и списания. Животът й е свързан с работа из целия свят, но любимото й място остава селото Капитан Димитриево, където родителите й имат къща.

Кариерата й като актриса започва с участия в няколко финландски сериала. Големият й дебют в киното идва през 2007 година с филма "Хотел на ужасите 2", а продуцент на лентата е Куентин Тарантино. По време на престоя си в Ню Йорк красавицата събира 100 рецепти и 10 къси истории от детството и пътуванята си в готварската книга "До последна хапка". Освен безспорния си талант пред камерата и в кухнията, тя притежава и завидни познания в лингвистиката. Има син Кийран, който е на четири години.

Последни