Владимир Николов: Ние, българите обичаме да мрънкаме, все някой друг да ни е виновен

"В спорта, във всяка една сфера на живота, хубавите моменти са по-малко от лошите, но човек живее заради тях", смята Росен Барчовски

Върхове и спадове, радост и тъга - това е животът на треньора. Заключението е на Росен Барчовски - селекционер на националния тим по баскетбол за мъже, както и на Владимир Николов - бивш капитан на националния отбор по волейбол и президент на "Левски".

"Аз съм от такова семейство, роден съм мотивиран към спорта, обичал съм го искрено. Не съм го правил с меркантилни цели, така ми е идвало. Не съм се отказвал. Имал съм много тежки моменти, но и хубави. В спорта, във всяка една сфера на живота, хубавите моменти са по-малко от лошите, но човек живее заради тях. Те са кратки", заяви Барчовски. Той е син на легендите в баскетбола Цвятко Барчовски и Ваня Войнова.

Владимир Николов, който през 2016 г. прекрати кариерата си за националния тим, е на същото мнение.

"И при нас е като навсякъде - животът е радост и тъга. Сменят се нещата ежедневно. Имаше един велик баскетболен треньор, който казваше "Един спортист след победа задължително трябва да празнува, защото на следващия ден почива и след победата започва да се готви за следващо състезание". Един спортист през годината играе за шампионат, Купа, евентуално европейски турнир, мачове с национален отбор. Имаш 3-4 момента за някаква радост, а останалото е проза", каза той.