.

За bTV Media Group

bTV Media Group е най-всеобхватният източник на информация и развлечение на българския медиен пазар. Компанията привлича най-много потребители на медийните си платформи с качествено,  надеждно, интригуващо и разнообразно съдържание, което удовлетворява информационните нужди и предпочитанията за развлечение на максимално широка аудитория.

Част от портфолиото на bTV Media Group са телевизионни канали, радиостанции, дигитални платформи и компания за киноразпространение.

Телевизионното звено включва шест канала – bTV, bTV Action, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Lady и RING.

bTV e първата българска частна национална телевизия. Създадена е през 2000 и запазва и до днес водеща позиция на медийния пазар. bTV налага тенденциите в телевизионното съдържание, като непрекъснато въвежда иновации във всички програмни жанрове.

Новините и актуалните предавания на bTV са безспорен лидер по отношение на  доверието на зрителите и многократно са посочвани като най-предпочитан и достоверен източник* на информация в различни проучвания. Новинарското съдържание е в ръцете на най-добрите и уважавани журналисти в страната, които всяка година получават признание за работата си и с десетки престижни награди. Те имат достъп до най-съвременните технологични решения, за да представят работата си на световно ниво. Нюзрумът на bTV е първият у нас, който ползва технологията добавена реалност и много иновативни инструменти за интерактивно представяне на информация, в синергия със социалните мрежи и потребителско съдържание.

bTV е телевизията, която предоставя най-качественото, разнообразно, вълнуващо и предпочитано развлекателно ТВ съдържание в България. В него зрителите откриват възможно най-пъстрата и богата палитра от човешки истории, гледни точки и житейски опит, представени по въздействащ начин от най-добрите и обичани ТВ лица и с безкомпромисно високо качество на продукцията.

bTV е най-високотехнологичната телевизия в България и е единствената частна национална ефирна медия, която се излъчва и в HD качество.

Телевизията е носител на най-много награди в гилдията, особено за социално-отговорната си дейност.

*Според проучвания на „Отворено общество“, GfK и „Маркет линкс“ през последните няколко години.

Тематичните ТВ канали на bTV Media Group са bTV Action, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Lady и RING.  Те се излъчват във формат 16:9 и се разпространяват в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV оператори. Прочетете повече >>

bWeb е дигиталното портфолио на bTV Media Group, което включва bTV.bg, bTVPlus.bg, btvnovinite.bg, VOYO.BG, LadyZone.bg, Zodia.bg, Bistro.bg, Dalivali.bg и bTV International. Прочетете повече >>

bTV Radio Group включва пет  радиостанции - N-JOY, Z-Rock, Jazz FM, bTV Radio, and Classic FM. Прочетете повече >>

bTV Studios е брандът, под който от 2013 година bTV Media Group разпространява блокбъстъри от всички жанрове и държави в българската кино мрежа.

Визия и мисия

Визията на bTV Media Group е да запази безапелационното си лидерство на българския медиен пазар. Основен приоритет на компанията е постоянно да увеличава зрителите, слушателите и потребителите си чрез  обогатяване и подобряване на  съдържанието  си, създавано от най-добрите професионалисти в медийната сфера със средствата на последните технологични иновации и с визия за пълна синергия между телевизия и интернет.

Мисията на bTV Media Group е да предоставя безпристрастна и достоверна информация, компетентни анализи, богато разнообразие от гледни точки и човешки истории, както и първокласно развлекателно съдържание, което забавлява, провокира и приобщава хората.

Стремежът на bTV Media Group е да създава медийно съдържание, което показва цялата пъстрота на живота у нас.

Важна част от мисията на медийната група е чрез социално-отговорните си инициативи и кампании да бъде двигател за преодоляването на важни проблеми, които засягат цялата общественост.

bTV Media Group e част от семейството на Central European Media Enterprises (CME), която е и мажоритарен собственик на българската медийна група. Компанията е основана през 1994 г. и освен в България, управлява водещи медийни компании и в Чехия, Румъния, Словения и Словакия. Повече за CME >>

Действителни собственици на „БТВ Медиа Груп“ ЕАД, по смисъла на § 2, ал. 5 от Допълнителните разпоредби на Закона за мерките срещу изпирането на пари, са изпълнителните директори на дружеството: Флориан Скала, Тонислав Попов и Господин Йовчев.