Георги Лозанов и Орлин Спасов представиха "bTV - новата визия"

Книгата разглежда раждането на медията, облика и стиловите й характеристики, както й влиянието й върху медийната среда и обществото

Реклама

"bTV - новата визия" е новата книга от поредицата "Четвърта вла@ст", посветена на водещите медии в България, изиграли важна роля при промяната в посткомунистическата публичност и създали успешен модел. Автори и съставители на книгата са Георги Лозанов и Орлин Спасов.

Книгата, която беше представена днес на специално събитие в книжарница "Хеликон", разглежда раждането на медията, облика и стиловите й характеристики, както й влиянието й върху медийната среда и обществото. Тя включва представяне на екранната политика на bTV, организацията на работата, аспекти на финансирането и рекламата, както и анализи на историята на медията и позицията й на лидер на българския телевизионен пазар.

Гледната си точка към bTV изразяват основателите на телевизията и работещите в нея, както и останалите представители на хуманитарната мисъл у нас - медийни експерти, хора от академичните среди, публични фигури, журналисти и др.

С материали и интервюта в първата част - bTV, видяна отвътре, участват генералният директор Вики Политова, главният редактор на "Новини и актуални предавания" Люба Ризова, авторът и водещ на "Сеизмограф" Светла Петрова, продуцентът и водещ в bTV Слави Трифонов, генералният директор на FOX International Channels България Светлана Василева, директорът на отдел "Проучвания" Маргарита Александрова, медийният консултант Красимир Гергов и главният изпълнителен директор на Balkan News Corporation Албърт Парсънс.

Експертните коментари в книгата са представени във втората й част - Експертният поглед към bTV, от Ивайло Знеполски, Георги Лозанов, Тотка Монова, Орлин Спасов, Маргарита Пешева, Снежана Попова, Георги Господинов, Ивайло Дичев, Иван Кръстев.

Публичните личности и журналисти, които коментират в третата част на книгата - Другите за bTV, са Нери Терзиева, Юри Лазаров, Валери Найденов, Росен Янков, Мартин Захариев, Копринка Червенкова, Иво Драганов и Андрей Райчев.

Основна аудитория на книгата са студентите, за които тя ще бъде своеобразен учебник по телевизия. Книгата е насочена и към цялата журналистическа гилдия, академичните среди, хуманитарната колегия и културната общност. Тя е интересна и полезна и за зрителите на bTV, както и за конкурентите на телевизията.

"bTV – новата визия" ще се разпространява в книжарници и библиотеки, включително в най-големите университети у нас.

ПОСЛЕДНИ

Реклама