Полското Duo Klavitarre гостува в "Сутрешно кафе" на Classic FM

Предаването започва точно в 9:00 часа

Реклама

Утре в "Сутрешното кафе" на Classic FM слушателите имат възможност да чуят ексклузивно интервю с полското Duo Klavitarre. Пред водещия Георги Митов-ГеМи музикантите Йоланта Жемска (пиано) и Мачей Жемски (китара) ще разкрият как музиката и любовта могат да се съчетават на сцената и в живота.

Duo  Klavitarre  съществува от 8 години. Двамата изпълнители са завършили с отличие консерваторията в Лодз и Висшето училище по изкуствата в Бремен. Двамата формират дуета именно в Лодз. Изключително интересното съчетание на инструменти – класическа китара и пиано, които създават богата палитра от звуци, както и изненадващите аранжименти, подсказват незабравими преживявания.

Репертоарът на дуета включва творби от барока до наши дни. Съвременните композитори Жерар Швертбергер и Оуън Мидълтън дори са посветили композициите си на двамата изпълнители. Аранжиментите на музикантите на творбите на Астор Пиацола, Шопен, Мошковски и други са новост на музикалния пазар. Дуетът е концертирал в много европейски страни, в т.ч. Германия, Франция, Дания, Австрия, Румъния, Южна Корея, Венецуела, Канада и САЩ.

Duo Klavitarre гостуват в България по покана на Полския институт в София.

Слушателите ще ги чуят в "Сутрешно кафе" утре между 9:00 и 12:00 часа на 88 MHz в София и на  www.classicfmsofia.com.