Проф. Георги Лозанов - специален гост на Антон Хекимян в NEWSROOM

Дигиталният проект на bTV Новините с трети епизод днес

Реклама

Един необикновен, болезнено откровен и запомнящ се разговор предлага епизод 3 на най-новия дигитален проект на bTV Новините – NEWSROOM. В новинарския подкаст с водещ Антон Хекимян гостува също толкова необикновен и абсолютно невъзможен да бъде поставен в рамки човек – професор Георги Лозанов.

„През комунизма си длъжен да бъдеш само комунист. В демократичния свят можеш да бъдеш и комунист. Както можеш да бъдеш и всякакъв друг. И сега, след 30 години, ние избираме пак между стария, зловещ мит и реалността, която да ни даде възможност да се развиваме като общество“, споделя професор Лозанов в дигиталното студио на bTV.

Професор Лозанов признава, че днес живеем в интересни времена. Времена като никои други преди това и според него, обществото днес е далеч по-малко традиционно.

„И двата свята – този, който отминава и този, който идва, и двата свята са все още налични. И двата свята може да се каже, че са в конкуренция помежду си. Много зависи ти самия на кой свят принадлежиш? Тези два свята не са териториално ограничени. Вече властват виртуалните граници, а териториалните загубиха своята стойност.“

Цялото интервю на проф. Георги Лозанов пред Антон Хекимян може да гледате онлайн на нашия сайт btvnovinite.bg

Новинарският видео подкаст стартира в началото на месец септември, като при дебюта в студиото срещу директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV седна Бойко Василев – дългогодишен водещ и главен продуцент на предаването „Панорама“ по БНТ, а втория епизод бе с гостуването на Кирил Вълчев, генерален директор на БТА.