Реклама

 

“Flip Flop” отваря в 9 сутринта и работи до 12:00 вечерта. През деня е спокойно място, където можете да изпиете едно бързо кафе преди работа, но истинската забава е запазена за по-късните часове. Тогава музиката става по-силна, хората - повече, а настроението вдига градусите си. Flip Flop е бар, който без особено да се старае и някак между другото съчетава любовта към комиксите, графитите и доброто изкарване. Поинтересувахме се кой стои зад всичко това и така… се запознахме с Кико.

Той е “системният администратор” зад бара. Буквално и преносно. Професионалната му биография не включва умения в правенето на коктейли, но пък е доказателство, че човек може да се занимава с абсолютно различни неща и винаги е подходящо време за промяна, а в резултат - така всъщност се успява. Преди да си направи собствено заведение е работил в “Икономедиа” и… в “Шоуто на Слави”.


Кико е от хората, които вярват, че нещата трябва да се случват естествено - затова “не сме се напъвали много”. Изглежда и говори точно по този начин - като човек, който не се напряга особено, но пък внимава за детайлите и се старае всичко да се получава както трябва. Резултатът си заслужава - симпатичен и не много голям бар, в който (ако си в състояние) най-вероятно би се загледал в детайлите - таваните са облепени с комикси, стените са весело изрисувани в същата стилистика, а втората зала е запазена за меки мебели с ярки принтове. “Не сме използвали интериорен дизайнер” - казва Кико, “Само съм се допитвал до моя позната дали едно или друго няма да е много крайно. Всички сме давали идеи - и Олег (другият собственик - б.а.), и приятелката му, всичко се правеше в движение и продължава по същия начин - планираме още промени и подобрения, но едно по едно. Мисля, че е важно как ще визуализираш идеите си, но има друго, което е по-значимо - барът да е готино социално място, където няма киселяци и всички се чувстват ок. В крайна сметка продаваш преживяване, а не бира.”

 

Нещата с бара се случват просто и така - “Отдавна сме си прехвърляли идеята за собствен бар - като 90% от населението на земята (смее се). Един ден в началото на годината обаче седнах, избистрих си плана и предложих на Олег. Той веднага каза - “да”.”

Намират място - “Живея няколко пресечки по-нагоре, затова сме тук” - казва, а през пролетта двамата приятели влизат в помещението с идея за “5-дневен ремонт, който се проточи около месец”. Идеята им обаче е свежа - да създадат място, което да събира “готини хора”, без да обременява с претенции. “Гледам на бара като на трамплин - мястото, където да пийнеш и да се повеселиш преди да отидеш в клуб или на парти.” - казва Кико.

Освен “Flip Flop” той и Олег (с когото са приятели от деца) движат още един проект - “Eventyard”.


Иначе алкохолът, който се предлага е разнообразен, но не е български. Музиката също - фънк, брейбийтс, вечер - понякога дръменбейс, но “по-лек”.

За финал - “Това е абсолютно нормален бар за хора между 20 и- годишна възраст.”

И му се получава.