И днес се проведоха две акции на МВР. В Стара Загора арестуваха полицай, продавал наркотици, докато е на смяна. Задържан е по време на сделката, която е извършил посред бял ден пред входа на старозагорската полиция. Задържаният е на 25 години с 2 години стаж в полицията.

„От известно време имаме данни, че този служител ползва наркотици и продава наркотици. И е във връзка с криминално проявени лица, занимаващи се с търговия на наркотици”, каза комисар Алекси Алексиевм, директор на полицията в града.

Сега провинилият се служител на реда е в ареста за 72 часа, а заради случката всички в управлението в Стара Загора ще бъдат проверени за дрога.

Акция "Джамбазите" във Враца - проведена е мащабна полицейска операция срещу внос на крадени коли и взети под наем луксозни автомобили от европейски държави. Задържан е организаторът на престъпната група - 35-годишен криминално проявен.

Схемата на измамите е следната - номерата на рамите на возилата се пренабиват, след което чрез подставени лица колите се регистрирали в КАТ. Впоследствие били продавани на хора, гравитиращи около криминалния контингент, или на бизнесмени, за суми много по-ниски от реалната цена. Предстои да се изясни, дали при вноса и регистрацията на колите има замесени митничари и полицаи. До момента са иззети десет автомобила.