bTV Cinema с четири премиери за България в „Какво ново в понеделник вечер” през декември

Реклама

Рубриката „Какво ново в понеделник вечер” по bTV Cinema от 21:00 часа ще предложи на любителите на качественото кино забавление четири премиерни за страната заглавия през декември. Лентите, които ще се завъртят за първи път на малкия екран са „С любов, Роузи”, „Живи машини”, „Бавачката” и „Без име”.

Старта на поредицата от нови за страната ленти ще даде на 7 декември романтичната комедия  „С любов, Роузи” (Love, Rosie), вдъхновена от романа на Сеселия Ейхърн “Където свършва дъгата“. Сюжетът разказва историята на младата Роузи Дън и най-добрият й приятел Алекс, които живеят в Дъблин. Двамата планират да започнат обучение в американски колеж и ако всичко протече по план да заживеят в САЩ. Но нещата се променят напълно, когато след среща с най-популярното момче в училище, Роузи открива, че е бременна. Какви ще бъдат последствията от това и ще успее ли момичето да запази приятелството си с Алекс, зрителите на bTV Cinema ще видят от 21:00 часа в първия понеделник на декември. Режисьор на лентата е Крисчън Дитер, а в двете главни роли се превъплъщават Лили Колинс и Сам Клафлин.

Второто премиерно филмово събитие ще се състои на 14 декември от 21:00 часа, когато bTV Cinema ще представи фантастичния екшън-трилър  „Живи машини” (Automata), заснет в България. Испанският режисьор Габе Ибанес ще пренесе зрителите в обезлюдената и населена с роботи 2044 година. Машините, наречени Аутомата, имат задачата да пазят човешкия живот и да не променят нищо по себе си. Главният герой Джак Вокан (Антонио Бандерас) е застрахователен агент от корпорацията-производител, който разследва случай с роботи, нарушили второто правило.  За зрелищната ати-утопия Ибанес разчита на бюджет от 15 милиона долара и международен актьорски състав за своя втори филм, след успешния дебют „Hierro”. Сред звездите, освен Бандерас, са и бившата му половинка Мелани Грифит, шведката Биргит Хьорт Сьоренсен, ветеранът Робърт Форстър, Дилън Макдърмъд, както и Хавиер Бардем, който предоставя гласа си за продукцията.



На 21 декември от 21:00ч. в комедията „Бавачката” (The Sitter) зрителите на bTV Cinema ще се запознаят с колежанинът Ноа, на когото се налага да се погрижи за съседските деца – предизвикателство, което се превръща в една доста дива нощ. Мъниците се превръщат в истински зверове, а приятелката на Ноа му отправя неустоимо предложение за среща в центъра. Пътят му към нея се превръща в луда надпревара, гонитба с подивял наркодилър и щури комедийни обрати, гарантирани от режисьора на „Ананас експрес” Дейвид Гордън Грийн и неподражаемия Джона Хил.

 

На 28 декември от 21:00 часа bTV Cinema ще излъчи и последната за 2015 премиера за България – мистериозният екшън-трилър „Без име” (Unknown). Биохимикът д-р Мартин Харис (Лиъм Нийсън) и съпругата му Елизабет (Дженюари Джоунс) пристигат в Берлин, за да присъстват на конференция, на която учен и съмнителният му арабски спонсор ще представят   истински пробив в изследванията си. Докато съпругата му се настанява в хотела, Мартин се връща до летището, за да си вземе куфарчето. По пътя попада в нелеп инцидент, който предизвиква кома. След няколко дни героят на Нийсън се събужда, документите му липсват, а спомените му са разкъсани от бели петна. Когато се връща в хотела, жена му отказва да го разпознае, а друг мъж е присвоил самоличността му.  С помощта на медицинска сестра, шофьор на такси и приятел-учен, Мартин се опитва да сглоби пъзела на случващото се. Но дали отговорите се крият в куфарчето му, зрителите на bTV Cinema ще разберат в рубриката „Какво ново в понеделник вечер” от 21:00 часа.