Може ли София да е новата европейска ски-столица, юбилеят на МГТ „Зад канала” и предизборните дебати за Бургас в „Тази събота” по bTV

„Тази неделя” посреща Станишев, номинираните за „медицински Оскари”, японския театър „Но” и Гриша Ганчев

Реклама

Жени Марчева ще стартира новото издание на „Тази събота” в 08:00 часа с предизборен дебат с кандидат-кметовете, които влизат в битка за гласовете на бургазлии. Зрителите на bTV ще имат възможността да проследят на живо въпросите и коментарите на избирателите към бъдещите им управници.

Мариана Векилска ще покаже трогателната история за хората без дом по пътя към надеждата, или как християнски и мюсюлмански духовници помагат на бежанците в България.  В студиото на „Тази събота” Христо Пимпирев и Боян Биолчев ще представят своя проект за превръщането на София в европейска ски-столица, а след това зрителите на bTV ще чуят аргументите в спора за построяването на Паметник на моряка във Варна.

Дарин и Деян Ангелови ще бъдат гости на Диана Любенова, за да споделят братските си театрални приключения, а след това зрителите на bTV ще научат как Малък градски театър „Зад канала” ще отпразнува 25-годишния си юбилей. Защо наричат певицата Патрисия Каас „френската Мадона” и какво накара българина Жан Мар, който от години живее във Франция да напише песен по текст на Петя Дубарова? „Тази събота” ще завърши с още една премиера – новата версия на екстремното предаване „Дивата муха” с водещ Оги Начев стартира по bTV Action в 17:00 часа.

 

В неделя в 08:00 часа лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще гостува ексклузивно в студиото на Жени Марчева, а след него зрителите на bTV ще чуят невероятните разкази на Биляна Станилова - жената, снимала Гор Видал, Джани Родари и Бил Клинтън. Екипът на „Тази неделя” ще проследи на живо ХХХІІ Маратон на София и ще покаже истински прецедент за страната -село Дондуково е с един и същи кмет от 40 години.

Мариана Векилска ще посрещне в студиото на „Тази неделя” номинираните за „медицинските Оскари” светила - кардиологът проф. Младен Григоров и гинекологът д-р Антони Ненов. Зрителите на bTV ще чуят разсъжденията на Роса Виктория Муньос Димитрова от обсерваторията в Рожен за това кои ще са първите гости на Червената планета или как водата на Марс ще промени историята на човечеството. Известният маестро Акихиро Ямамото от театър „Но” ще анонсира програмата на 26-те Дни на японската култура у нас, а Мариана ще даде още подробности по изпълнението на проекта за центрове за застъпничество и подкрепа на деца, жертва на насилие „Зона ЗаКрила”, създаден от УНИЦЕФ и bTV.

При Диана Любенова ще гостуват трима приятели с 300 историии – Джина Стоева, Ивена и Теньо Гогов, световните звезди от Бони М ще споделят забавни и откровени случки, а близките на Дони от „Фермата” ще разкрият каква е Мисис баба извън телевизионния екран. Зрителите на bTV ще научат програмата на национално клубно турне на „Оратница” за представяне на новия албум на групата, предлагащ интересна интерпретация на народната музика, смесена с ритъма на дъбстеп и дръм енд бейс. За финал футболните запалянковци ще чуят на живо речта на Гриша Ганчев, който ще внесе яснота относно бъдещето на ЦСКА пред феновете на червените по време на Общото събрание в зала 1 на НДК.