В "Тази събота" и "Тази неделя": оспорван дебат с кандидат-кметовете на Варна, Иван Костов за кризата с бежанците и културата през очите на Вежди Рашидов

Реклама

В "Тази събота" на 26 септември от 8:00ч. Жени Марчева ще посрещне в студиото кандидат-кметовете на Варна Кирил Йорданов от „Коалиция-Кирил Йорданов-кмет на Варна”, Чавдар Трифонов от Реформаторски блок, Миглена Темелкова (АБВ), Костадин Костадинов (Коалиция „Варна”), Димитър Карбов (НФСБ) и Данаил Папазов от Коалиция „Живот за Варна”. В оспорвания дебат ще се включат на живо и жители на морската столица.

Гост на Мариана Векилска ще бъде Коцето Калки, който ще разкаже на зрителите за специалната връзка с баща си, а веднага след него Мариана ще разговаря с бронзовите момичета на българската борба Евелина Николова и Дженан Манолова.

Диана Любенова пък ще пренесе зрителите в къщата на изпълнителите на „Сине, сине” Севдалина и Валентин Спасови по повод женитбата на тяхната дъщеря. Гост на водещата ще бъде и един обичан представител на театралното изкуство, Марин Янев.

"Тази неделя" на 27 септември от 08:00ч. стартира с темата, която продължава да вълнува българското общество – ще има ли решение на кризата с бежанците, а коментар по темата ще направи Иван Костов. На въпроси за българската култура ще отговаря пък следващият гост на Жени Марчева - Вежди Рашидов.

Мариана Векилска ще повдигне една тема от изключително значение – за новата мафия в лицето на нелегалните имигранти и ще запознае зрителите с вредата на замърсения въздух върху нашето здраве.

В студиото на „Тази неделя” ще гостуват и Хермина Азарян, дъщерята на големия режисьор, както и група „Мастило” с новата си песен „Прости ми”.