на живо

Алберт Попов: Мечтая за медал от Олимпийски игри

Най-талантливият ни състезател по ски алпийските дисциплини Алберт Попов обяви, че мечтае за медал от Олимпийски игри. 18-годишният скиор каза, че е доволен от представянето си на Европейския зимен младежки фестивал в Лихтенщайн и Австрия, където спечели два сребърни медала.

"Много съм доволен, най-вече, че прославихме България и показахме добри резултати. Нямах дадения късмет да направя две чисти спускания и да покажа на какво съм способен, но има време и за това. Взех си поуки, че винаги трябва да разчиташ на себе си и да не се натоварваш с дадени неща. Трасето беше перфектно, уникални условия, даже бях учуден. Всичко беше перфектно, просто нямах късмет да направя хубави спускания. Сега следва Световното първенство при мъжете в Америка, след това Световното за юноши в Норвегия. Нямам очаквания, пускам се и каквото стане. Възможно най-добри резултат. Мечтая за победи в Световната купа и олимпийски медала за България", каза Попов.

Следващата цел на Попов е добро представяне на световното първенство мъже в САЩ и шампионата на планетата за младежи в Норвегия.

 

Тагове:

@