на живо

Андрей Гълъбинов с нов гол за Ливорно

Божинов и Виданов със загуби

Getty Images/Guliver Photos

Националът на България Андрей Гълъбинов демонстрира отново добрата си форма напоследък. Таранът на Ливорно донесе равенството 1:1 на тима си при гостуването на Виртус Ентела в мач от 19-ия кръг на Серия “Б”.

Българинът се завърна в титулярния състав, след като донесе и победата над Катаня (4:2) миналата седмица влизайки от резервната скамейка.  Той бе на терена през всичките 90 минути днес, като в 70-ата минута с глава бе точен с красив гол.

14 минути по-рано Мадзерани даде предимство на домакините. След своя четвърти гол за сезона в първенството и пети за този сезон Гълъбинов нямаше чиста позиция, за да донесе успеха на Ливорно. В даденото продължение, бившия футболист на Авелино бе повален в наказателното поле от защитник на Ентела, но рефера не отсъди дузпа. Въпреки това точката изведе Ливорно на трето място с 30 точки.

Другите двама български представители в Серия "Б" Валери Божинов и Павел Виданов допуснаха загуби с тимовете си Тернана и Трапани при своите гостувания. Нападателят игра 15 минути при 1:2 от Про Верчели, докато бранителят не взе участие при 1:2 от Модена

Тагове: