на живо

Мирела Демирева показа откъде започва подготовката за олимпийски медал (ВИДЕО)

Спортист номер 1 на България за 2016 г. отвори вратите на тренировъчната си база в Холандия само пред bTV

bTV

Тя е млада, талантлива и вече има сребърен медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Скромната и винаги усмихната Мирела Демирева се е прицелила във върха, на който в момента гордо седи друга българка - Стефка Костадинова. 

Преди години именно световната ни рекордьорка в скока на височина посочи бъдещата медалистка за своя наследничка, а Мирела уверено върви по този път.

През 2015 г. Мирела решава да замине за Холандия и да се довери на Рини ван Лееуин, който да я подготви за големите предизвикателства. И успехите не закъсняват. 

Снимка: bTV

"Това ми е залата - едно хале от 60 м. Аз много си го харесвам най-вече защото има скочища. Тук не се занимавам със странични неща, мога просто да тренирам, мога да правя това, което искам. Няма много журналисти. Вие сте първите и последните", разказва лекоатлетката за тренировъчната си зала в холандския град Зьотермеер.

Единствено пред Димитър Тасев тя показа базата, на която тренира по два пъти на ден и преследва високите си цели.

"Винаги мисля за световния рекорд. Смятам, че всичко е възможно и попаднах на хора, които също смятат, че всичко е възможно. Така че... защо не?", усмихва се Демирева. 

Снимка: bTV

Рини ван Лееуин е човекът, заради когото Мирела пристига в Холандия. Той я променя изцяло.

"Тя е много талантлива и много работлива. Мога да кажа, че не ми е само атлетка, но и приятел", заяви той.

Как живее сребърната медалистка от Рио де Жанейро в Холандия и лесно ли е да се предвижваш с колело, гледайте в предаването "Тази събота" на 25 февруари.