на живо

Илиана Раева: Бронзовият медал е много изстрадан

Денят беше емоционален и изтощителен, разкри президентът на БФХГ

БГНЕС

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не скри радостта и облекчението си след бронзовия медал на ансамбъла от олимпийските игри в Рио. Тя се включи в студиото на "Тази сутрин" малко след церемонията по закриването на най-големия спортен форум на планетата: „Всички сме много превъзбудени, защото денят беше емоционален и толкова изтощителен".

"Ужасно силно го желаех, не само аз и момичетата, даже вчера след квалификациите, когато допуснаха грешки, останахме да гледаме и да подкрепяме Невяна в нейния многобой, момичетата стояха при мене в публиката и плачеха със сълзи, без да се притесняват, че всички ги гледат".

"Не знам дали сме вярвали, но страшно много искахме. Това много изстрадан медал", каза Раева.

Тя коментира и представянето на Любомира Казанова, която влезе в отбора преди два месеца на мястото на Цветелина Стоянова: "Любомира е големият герой, защото отново показа уникална психика. Тя изигра съчетанията без грешка".

Президентът на родната федерация сподели, че очакванията към ансамбъла допълнително са ги притеснили: "Много се гордея с момичетата. Получихме толкова много обич и подкрепа на тази олимпиада от хората. Тежеше ни, че толкова много хора искаха да спечелим медал".

Раева продължава да поддържа връзка с брата на Цвети Стоянова и постоянно се информира за текущото й състояние: „Все още е много слабичка, загубила е килограми, които тепърва да възстанови”.

Какво още каза Раева вижте във видеото: