на живо

Желанието за развитие срещу опита... или Джошуа срещу Кличко

Мачът, който Кубрат Пулев ще гледа много внимателно

Getty Images

Ще приключи или ще се възроди кариерата на Владимир Кличко? Ще стъпи ли младият и перспективен Антъни Джошуа на световния връх? Кой ще бъде световен шампион в тежка категория? И въпросът, който вълнува цяла България: срещу кого предстои да се изправи Кубрат Пулев?

Отговорите на всички питания ще станат ясни тази вечер, когато пред 90 000 души на стадион "Уембли" в Лондон 41-годишният украинец Кличко ще се изправи срещу по-младия с 13 години Антъни Джошуа.

Залогът в големия мач никак не е малък. Цели три титли ще имат нов притежател - световната в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO).

Владимир Кличко (64 победи, 53 с нокаут и 4 загуби) не е излизал в официален мач на ринга от 17 месеца. Последната му среща пък не завърши добре. Той изгуби изненадващо от Тайсън Фюри, при това не показа обичайната си форма и беше надигран по всички показатели. Тогава въпросът беше: "Това ли е краят на доминацията на Кличко?".

Снимка: Getty Images

Сега украинецът се надява да покаже на всички, че още не е изгубил онези свои качества, които му осигуряваха място на върха цели 15 години. 

За съперник обаче той има един от най-перспрективните боксьори - 27-годишния британец Антъни Джошуа. В своята професионална кариера той има 18 победи в 18 мача. Всички с нокаут! 

Джошуа е изиграл само 44 рудна за сметка на цели 358 за тазвечершния си съперник. Срещата на "Уембли" обаче със сигурност ще бъде големият тест пред британеца, който е определян за фаворит от букмейкърите.

Снимка: Getty Images

Мачът тази вечер със сигурност ще вълнува един българин повече от всички. След като защити своята интерконтинентална титла срещу Кевин Джонсън в 12 рудна, следващото предизвикателство пред Кубрат Пулев е мач за световната титла на Международната боксова федерация. Противник в срещата ще бъде големият победител в мача между Джошуа и Кличко.