Реклама

Пет дни с Древен Египет предстоят по bTV Cinema. Всяка делнична вечер, в 21:00 ч., от 3 до 7 юли, в ефира на филмовия канал на bTV Media Group ще оживеят едни от най-ярките образи от античната цивилизация. 

В понеделник, 3 юли, маратонът започва със зрелищно и вдъхновено от египетската митология екшън приключение. „Боговете на Египет“ (Gods of Egypt, 2016) е за оцеляването на човечеството, поставено на карта, но спасено от един смъртен, успял да привлече на своя страна богове. 

На Тутанкамон, последния наследник на могъща фамилия, управлявала Египет векове наред, ще бъдат посветени филмовите вечери във вторник, сряда и четвъртък. Младият фараон става едва ли не най-известният владетел на Древен Египет след откриването на гробницата му през 1922 г., макар че не е оставил забележима следа в своето управление. Зрелищната продукция в три части е с участието на Бен Кингсли, Ейван Джогиа, Сибила Дин и Александър Сидиг. 

Използвайки последни открития на техниката в областта на визуалните ефекти, режисьорът Ридли Скот вдъхва нов живот на историята на непокорния предводител Моисей (Крисчън Бейл), надигал се срещу египетския фараон Рамзес (Джоел Еджертън), организирал изумителното преселение на 400 000 роби, спасявайки ги от смъртоносни бедствия в Египет. Тази епична история е в основата на „Изход: Богове и царе“ (Exodus: Gods and Kings, 2014) в петък вечер. Крисчън Бейл е в ролята на Моисей.