Реклама

В последната седмица на януари четирикратният претендент за най-високото отличие в света на киното – Леонардо ди Каприо ще подгрее подготовката за церемонията по връчване на Оскарите по bTV Cinema. Киноманяците ще могат да проследят разнообразната кариера на носителя на три награди Златен глобус, който ще се превъплати в главната роля в седем касови заглавия между 25 и 31 януари от 21:00 часа. Световноизвестният американски актьор ще разкаже историите на „Генезис”, „Джей Едгар”, „Вълкът от Уолстрийт”, „Мрежа от лъжи”, „Кървав диамант”, „От другата страна” и „Плажът”.

Седмицата на Леонардо ди Каприо по bTV Cinema ще стартира на 25 януари от 21:00 часа с екшън-фантастика „Генезис”. Актьорът ще влезе в ролята на Дом Коб - специалист по индустриален шпионаж, който извлича информация от подсъзнанието на своите жертви, докато сънуват. В премиерната за страната лента, той е обвинен в убийството на жена си, лишен е от възможността да вижда децата си и е принуден да емигрира. За да се върне към стария си начин на живот, Коб приема предложението да изпълни една последна поръчка. Задачата е да направи „генезис” - да създаде предварително планирана чужда идея в съзнанието на висш мениджър чрез съня му. Дали ще успее да надхитре опасния си враг и да извърши перфектното престъпление, зрителите на bTV Cinema ще разберат в понеделник вечер от 21:00 часа.

На следващата вечер – 26 януари, зрителите на bTV Cinema ще видят Ди Каприо като „Джей Едгар” Хувър - основателят на Федералното бюро за разследване. Под режисурата на Клинт Истуд и партнирайки си с Наоми Уотс, Арми Хамър и Джуди Денч, Леонардо пресъздава брилянтно биографията на една от най-мрачните фигури в историята на САЩ. Въпреки, че се превръща в заплаха за почти всеки политик във Вашингтон, Хувър е ръководил ФБР цели 48 години. Охулван и обожаван, той е всявал страх и е успявал с лекота да манипулира истината, за да оцелее във всяка ситуация. Безпощадните му и решителни методи успяват да му спечелят възхищението на целия свят. Но извън общественото внимание, той крие тайни, които могат да разрушат авторитета, кариерата и живота му.

На 27 януари bTV Cinema ще излъчи номинирания за пет Оскара филм на Мартин Скорсезе „Вълкът от Уолстрийт”, вдъхновен от едноименната автобиография, дело на бившия стоков брокер от Лонг Айлънд Джордън Белфорт. Сюжетът разказва за отказа на Белфорт да сътрудничи на властите по време на криминален случай през 90-те години. Мащабната и тежка измама, в която е замесена мафията оказва влияние не само на Уолстрийт, но и на целия банков свят. Заради отказа си да даде информация и обвиненията в пране на пари, Джордън Белфорт прекарва 22 месеца в затвора – преживяване, което променя изцяло живота и вижданията му.

В четвъртък, 28 януари, режисьорът на култовите ленти "Пришълецът", "Ханибал", "Гладиатор" и "Американски гангстер" Ридли Скот, събира звезден екранен екип в шпионския екшън "Мрежа от лъжи". Леонардо ДиКаприо и Ръсел Кроу ще застанат един до друг, за да потопят зрителите на bTV Cinema в мрачния свят на специалните разследващи служби, в който не бомбите, а информацията е най-силното оръжие. Любимецът на няколко поколения жени влиза в ролята на служител от ЦРУ, който създава дързък план за залавяне на арабски терористичен лидер. Шефът му Ед Хофман (в ролята Ръсел Кроу) е зловещ стратег от тайните служби, готов да защити националната сигурност с цената на всичко. Филмът "Мрежа от лъжи" отправя поглед към ежедневието на оперативните работници - хората от невидимото бойно поле на международния шпионаж.

В петъчната вечер от 21:00 часа в драматичния трилър „Кървав диамант” Леонардо Ди Каприо ще се превъплъти в ролята на Дани Арчър - бивш наемник, станал контрабандист. Насред ужаса на гражданската война, обхванала Сиера Леоне, той и местният рибар Соломон Ванди (Джимон Хансу) се заемат с две отчаяни мисии: да си върнат рядък розов диамант с огромна стойност и да спасят сина на рибаря, насилствено взет, въпреки че е още дете, в бунтовническите сили, които сеят терор из страната. Режисьор на това вълнуващо приключение е Едуард Зуик.

На 30 януари в криминалния екшън „От другата страна” зрителите на bTV Cinema ще се запознаят с ченгето-новобранец Били Костиган (Леонардо ДиКаприо), който е отраснал сред престъпници. Това го прави съвършената къртица, внедрения човек в бандата, ръководена от боса Франк Костело (Джак Никълсън). Неговата работа е да спечели доверието на Костело и да помогне на старшите детективи (Марк Уолбърг и Мартин Шийн) да се справят с Костело. Междувременно Колин Съливан (Мат Деймън) от „Специални разследвания” се радва на всеобщо доверие. Никой не подозира, че той е къртицата на Костело. Пресичането, двойната игра и сблъсъкът между тези прикрити самоличности са в основата на възторжено посрещнатия От другата страна. Мартин Скорсезе режисира и води отличните актьори в тази задълбочена история за престъпления и техните последици.

От 21:00 часа в неделната вечер зрителите на bTV Cinema ще се пренесат в евтин хотел в Банкок в приключенската романтична драма „Плажът”. Там младият американец Ричард се запознава с Дъфи – стар авантюрист, белязан както от слънцето, така и от наркотиците. Дъфи раказва на Ричард невероятна история за прекрасен райски остров. На следващия ден младежът намира под вратата на стаята си ръчно направена карта на острова. Той се запознава с двама французи и заедно се отправят към тайния рай. Но красотата на острова крие мрачни тайни и постепенно Ричард и приятелите му осъзнават, че рисковете и опасностите там са много повече от приятните преживявания...